30.6.2017

Hääkuvaus merellä ja rannalla

Kuvia ihanista häistä ja hieman pohdintaa siitä, kuinka käyttäydyn kuvaajana näissä tilanteissa. 


Hääkuvauksessa parhaita puolia on mielestäni se, että pääsee osallistumaan mitä ihmeellisimpiin juhlapäiviin ja kulkea niissä hyvin lähellä juhlaparia ihan joskus jopa juhlan alusta loppuun. Se vaatii ymmärrystä tilanteille, taitoa pitää monta asiaa kartalla samalla sekunnilla ja tietenkin nopeaa kameran käyttöä. Tulee olla herkkyyttä sosiaalisille tilanteille ja kieltämättä hieman muutenkin niitä sosiaalisia taitoja enemmän kuin muissa kuvauksissa. Se nyt kun tuppaa olemaan aivan äärimmäisen tärkeä päivä kyseisille ihmisille, joiden seurassa saan ilon sitä viettää. Kaiken lisäksi kuvaus kestää parhaimmillaan koko päivän aamusta yöhön.

Yleensä juttelen, kunnes muutun osaksi kalustoa. Sitten alan tallentaa, hymyilen ja liikun ympäriinsä. Välillä tilanteen mukaan osallistun iloisesti keskusteluun lauseella parilla tai kannustan hymyillen miten hyvältä kaikki näyttävät ja ihania kuvia tulee. Vihkiminen onkin se vaativin kohta, jossa vaaditaan nopeutta, tilannetajua ja hillittyä läsnäoloa vaikka korvien välissä suhisee täysillä mitä kaikkea pitää saada talteen. Koko kuvio on oltava hallussa ja kuvaajan kartoitettava tila, ennakoitava tilaisuuden eteneminen ja hahmoitettava täysin miten siellä sitten liikkuu niin ettei häiritse itse tilaisuutta, sen päähenkilöitä tai vieraita. Välillä tuntuu kuin olisin joku mystinen hääninja siellä hiippaillessani... Näissä häissä vieraita odotti yllätys kun hääpari olikin itseasiassa ollut jo todella pitkään naimisissa salaa. Vihkimisen sijaan laivalla siis juhlittiin muissa merkeissä.

Ryhmäkuvissa taas pitäisi pystyä ohjaamaan suuria määriä ihmisiä, niin että heillä kaikilla on silti miellyttävä ja mukava kokemus olla ohjattavana. Näissä häissä kiipesin laivan katolle ottaakseni kuvan vieraista kannella.. Sellainen kokemus se. Ainakin kaikilla oli hauskaa kun jännitettiin putoaako kuvaaja mereen! Kaikki meni hyvin ja juhlat olivat upeat. Rakastan tätä työtä!

Kiitos ihanalle hääparille hienoista juhlista.Hilja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti